Fins aquí hem arribat

Aforismes per a un temps tèrbol

Autor: Josep Ramon Aragó

Colección Garbí, P33. Aforismos.

ISBN: 978-84-940444-8-9

Edición: 2013 – Catalán

Encuadernación: rústica, cosido

Páginas: 68

10,00  IVA incluido Añadir al carrito

transparent

A partir de dos libros envío gratis

Promoción válida para península y baleares

La obra

Els aforismes són expressió d’idees mitjançant la tècnica de la concentració. L’avantatge és la seva brevetat. L’inconvenient, també. A qui no ha viscut una circumstància relacionada amb una frase concentrada qualsevol, és possible que aquesta frase no li digui res.

Els aforismes són expressió d’idees mitjançant la tècnica de la concentració. L’avantatge és la seva brevetat.

Però en presentar un seguit d’aforismes junts, és molt fàcil que uns quants d’aquests concordin amb les experiències del lector. Vivim un temps tèrbol i carregat de contradiccions. El futur no és clar. En una anterior època d’anquilosaments i canvis vam tenir un mestre de l’acudit amb profunditat de pensament, que es deia Jaume Perich. Els que ens vam formar a la seva llum, adoptant-lo com un germà gran, en conservem un record inesborrable.

En el meu cas, a més d’aquesta i altres herències, és la meva incapacitat de fer discursos llargs el que m’ha abocat a intentar sintetitzar les idees per haver de parlar menys, i aprofitar així els pocs minuts de la vida en què notes que algú t’escolta. Algunes de les frases que figuren al llibre són producte de l’activitat de professor en cursos de formació ocupacional, altres han sorgit després d’algun debat polític, o simplement, de l’estudi de temes científics, d’economia i medi ambient, com a comentaris al marge dels llibres i els apunts.

La brevetat de les frases disparades està creuant la xarxa. Un fenomen recent ha estat l’èxit d’acudits en sèrie intercanviats als mitjans, com per exemple els acompanyats per l’expressió “algú ho havia de dir”.

El autor

Josep Ramon Aragó i Gassiot (Barcelona, 1947) és llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre fundador del Col·legi d’Ambientòlegs (COAMB).

Fa trenta-cinc anys que viu a Santa Coloma de Gramenet, on participa en diversos àmbits de la vida associativa. És membre de l’Associació colomenca de literatura (ACOLITE) i autor del Diccionari de ciències ambientals (Edicions 62, 2000), del llibre d’assaigs A llarg termini (Angle Editorial, 2004), i del poemari Temps de ciutat i arbres (La Garúa llibres, 2008).

Recentment jubilat de l’exercici de profesor de formació ocupacional, ha aprofitat el temps lliure per elaborar i polir les reflexions concentrades que figuren al present treball

Quien ha comprado este libro también ha comprado

Si quieres contactar con nosotros llama al 690792392 o rellena el siguiente formulario

Últimas noticias