Vida Menor

Autor: Raimon Gil Sora

Colección Garbí, P28. Poesía.

ISBN: 978-84-615-6328-9

Edición: 2012 – Catalán

Encuadernación: rústica, cosido

Páginas: 68

10,00  IVA incluido Añadir al carrito

transparent

A partir de dos libros envío gratis

Promoción válida para península y baleares

La obra

En una nit de poesia i sinceritat al Cafè Royal de Figueres, aquell que tant s’estima, vaig tenir la gosadia de dir-li la veritat a la cara: “Amb una dona i una filla meravelloses, una família que t’estima, uns amics que t’aprecien i el gronxador de les onades, és molt fàcil ser poeta…”. En Raimon em mirà, va somriure em va prometre poemes eterns.

si m’accepteu un consell, obriu el llibre, poseu música de jazz molt baixet i deixeu-vos portar per la seva poesia. Poemes eterns. Eterns poemes.

I ara em demana que li faci el pròleg del seu primer llibre, el Vida menor. Interiorment no deixo de sentir-me afalagat. Un afalagament que em destarota la vida. Els que portem molts anys intentant fer poemes sabem (ell ho sap) el que es pateix per portar al paper tot allò que sentim, tot allò que som.

S’autenticitat no està de moda oi? Però jo crec en Raimon. Sincerament. Crec en la seva poesia profunda, la seva poesia radical com l’amor que l’envolta. No m’atreveixo a esmentar tots els poemes del llibre, encara que fóra just fer-ho. Perquè són tantes les joies! Soledad, Mary, Paisatge amb neu, Une chanson française, Antonio Machado, Cafè Royal, Rabo de nube, Amor perifèric…

Si d’alguna cosa estic content es d’haver conegut la casa on va viure la seva àvia a Palamós. Nostàlgia i poesia, poesia i nostàlgia. A les nits, si poden ser fredes, llegiu “Elegia per a una casa buida”, poesia en estat pur. I si m’accepteu un consell, obriu el llibre, poseu música de jazz molt baixet i deixeu-vos portar per la seva poesia. Poemes eterns. Eterns poemes.

Del Pòleg de Quim Martínez i R.

El autor

Raimon Gil Sora (Palamós, 1979). Vaig descobrir la poesía el vint-i-cinc d’octubre de mil nou-cents noranta-dos. Sóc llicenciat en Dret per la Universitat de Girona.

A recitar me’n va ensenyar el poeta canadenc George Elliot Clark, un capvespre sicilià de 2002.

Des de maig de 2010 formo part del col·lectiu Versos.cat, grup que té per objectiu fomentar la poesia en català a internet.

Juntament amb Valéria de Araújo he traduït al català els poetes brasilers Caco Pontes, Berimba de Jesus i Aline Binns per la revista de traducció Varal de Poemas, i l’antologia Poemes i contes d’Everardo Norões per l’editorial Paralelo Sur.

Vida menor és el meu primer poemari.

Quien ha comprado este libro también ha comprado

Si quieres contactar con nosotros llama al 690792392 o rellena el siguiente formulario

Últimas noticias